موضوع: اشهى ساندوتش البيتزا الإثنين يونيو 18, 2012 2:46 am
اولا المقادير:
3 ك دقيق 3 م ك لبن مجفف 1 م ك خميرة فورية 1 م ص ملح 1 م ص بيكنج باودر 2 م ص زعتر (اختياري) 2 م ك سكر ربع كوب زيت ذرة 1 لتر ماء دافئ بخلط كل المقادير مع بعض ف الخلاط عالسرعة البطيئة واحدة واحدةعشان الخلاط مش يتحرق لان دي عجينة وبضيف الدقيق بالتدريج
وبعدين اطلع العجينة ويستكمل عجنها بالأيدى واحط عليها نقطتين زيت واسيبها تخمر ف علبة وعليها كيس من فوق لحبس الحرارة وحطيتها ف مكان دافي لمدة ساعة
ملحوظات: مانزودش وقت الخمران عشان متقطعش مننا ف العجين ماتتسابش ف التلاجة لتاني يوم عشان فيها بيكنج باودر
بعد ما العجينة خمرت حضرت الصلصة ومناال العالم بتعملها بكاتشاب لكن انا بحب اعمل صلصة البيتزا بتاعتي عبارة عن معلقتين صلصة و3 فصوص توم مدقوق ورشة ملح ورشة فلفل اسود وبسبكهم ف معلقة زيت ذرة ع النار بالشكل دة
وبعدين اسيب الصلصة تستريح وابتدي افرد العجينة علي رشة دقيق عشان تاخد شكل ساندوتش البيتزا الاول بفردها بالنشابة علي شكل مستطيل وبعدين بحط عليها الصلصة بالشكل دة (انا اخدت نص كمية العجين عشان اعمل 2 ساندوتش وكذلك نص كمية الصلصة )
اسيب بقي العجينة تستريح بالصلصة وابتدي احضر الحشو : 1 فلفلة خضرا 1 طماطم مقطعة رفيع نص كوب زيتون مخلي جبن شيدر او تركي اللي عندك لنشون وصدر رومي ممكن تغيريه بلحم مفروم او جمبري او فراخ زي ماتحبي بس
كله يبقي متقطع رفيع
نركز بقي من اول هنا
هنحط الحشو بشكل صفوف ورا بعضها كدة
ونسيب الاخر حتة فاضية وبعدين نبتدي نلف بالشكل دة
ومع كل لفة بنريح ايدينا ع العجين ونخرج
الزيادات م الجناب لحدماتلف
لما قلبتها علي ظهرها شوفوا متماسكةازاي
وهنا عملت منها اتنين وحطيتهم ف صينية مبطنة بورق زبدة